Javno čitanje u Kulturnom centru Apatin – kako nam je bilo

Mamine priče - javno čitanje

Zamislite da čitate priče čiji ste autor publici koja uvek iskreno kaže ono što misli. Zamislite da čitate svoje priče deci!

Na poziv Kultunog centra Apatin, 11. decembra čitala sam priče deci od 4 do 7 godina. Marija i Anja su delile balone, Svetomir je bio naša tehnička i moralna potpora, a ja sam na bini – čitala. Okružena decom, njihovim osmesima, pitanjima, pogledima. Ko nije pred decom nastupao, taj ne zna šta je izazov 😀 Održati im pažnju, biti zanimljiv, a opet predstaviti književnost na najlepši način. Tanka je granica između približavanja književnosti na deci prihvatljiv i zanimljiv način i animiranja koje često viđamo u igraonicama ili za vreme rođendana.

Deca su upijala priče, Miš Miško im se posebno dopao. Kod druge priče su se već malo rasuli, ali je za taj uzrast to i očekivano i ja volim da sam okružena dečjim žamorom. Dobra deca, radoznala, vedra, draga, ljupka – takva su deca bila na čitanju u Apatinu.

Njihove mame, tetke, kume, bake, tate koji su ih doveli su uradili nešto divno: prepoznali su priliku da deci predstave književnost na nešto drugačiji način, a to je temelj za ljubav prema knjizi.

Bilo je divno, radujem se sledećem susretu!

Podeli