O AUTORU

Ana Jovanović

Da bi se gradska vreva zamenila šumom – potrebna je inicijativa, da bi se šuma preselila u knjigu – potrebna je mašta, da bi imao mašte – potrebna je ljubav. I na kraju, da bi živeo samo ljubav – potrebno je jednostavno da si mama.

Ana Jovanović je Beograđanka koja je posle diplomiranja na Univerzitetu u Beogradu i usavršavanja u oblastima marketinga i preduzetništva inicijativu dokazala kroz osnivanje i vođenje uspešnih porodičnih IT kompanija Krojač i Krojačeva škola.  Takođe, tvorac je i projekta Suveniri Srbije, krovnog tela za promociju i plasman starozanatskih proizvoda.

Dobitnica je brojnih nagrada – Cvet uspeha za Ženu zmaja, Biznis dama Srbije, plakete Društva informatičara Srbije, nagrade IT Awards za izuzetan doprinos obrazovanju, nagrade Turistički cvet Turističke organizacije Srbije, a svrstana je i u deset najboljih mladih preduzetnika Beograda.

“Mamine priče” su Anina prva knjiga za decu. Priče iz ove zbirke nastale su kako bi miran san imale Anine ćerke Marija i Anja. To su maštovite priče o sigurnosti, nežnosti i odrastanju, priče u koje se smestila priroda u koju su Svetomir i Ana odveli svoju decu i iznad svega to su priče koje nenametljivo slave ono najvažnije – ljubav.